Propositie ontwerp

Je hebt een geweldig idee, maar hoe weet je of het die nieuwe innovatie wordt waar iedereen voor in de rij zal staan? In drie stappen werken we van een probleemstelling naar een propositie die jou en je potentiële gebruiker echt vooruit helpt.

Vind bewijs van aankoopintentie

Zomaar iets starten zonder dat je weet of je potentiële klant er echt op zit wachten, is kostbaar en zinloos. Met onze bewezen innovatie aanpak krijg je grip op risico’s en werk je snel in drie stappen toe naar een gevalideerde propositie.

Probleem

Vind een probleem dat ertoe doet

Met onze Jobs-To-Be-Done methode halen wij op een kwalitatieve en kwantitatieve manier de meest kansrijke problemen en behoeftes voor je naar boven. Jouw klanten denken namelijk niet in kenmerken, voordelen of oplossingen. Ze hebben een probleem. En een taak die ze moeten uitvoeren om dat probleem op te lossen. We nemen de problemen met de grootste zakelijke kansen voor jouw organisatie als uitgangspunt voor je propositie.

Deliverables: gevalideerd probleem; gevalideerde doelgroep

Oplossing

Ontwerp een passende propositie

We bedenken samen met jou waardevolle en creatieve propositie voor de belangrijkste problemen van jouw klant. Vervolgens selecteren en testen we één of meerdere oplossingen bij potentiële gebruikers. Is er een fit? Dan ontwikkelen we samen met jou het verdienmodel en de kostenstructuur achter de oplossing. Zo creëer jij proposities die jou en je gebruiker echt vooruit helpen.

Deliverables: gevalideerde propositie

Simulatie

Test je oplossing en experimenteer

We brengen de oplossing laagdrempelig en kostenefficiënt tot leven en testen deze door een landingspagina of prototype te maken die de illusie wekt dat er daadwerkelijk een echt product achter zit. Zo weet je direct of je iets ontwikkelt waar je gebruiker echt op zit te wachten.

Deliverables: concept design en/of landingspagina prototype; bewijs van aankoopintentie

Met wie we dit deden...

HEMA

Wachttijden verkorten voor Click & Collect

Praadpaal

Laadpaalkleven aanpakken met gedragsverandering

Cuppie

Breng de competitie naar je voetbaltraining

Waarom zou je met ons een propositie ontwerpen?

Sneller de markt op

Met ons ervaren team van innovatie experts, creatieven en technologen brengen we proposities snel naar je bestaande en nieuwe gebruikers. Op basis van ervaring met onze klanten zijn we ongeveer 30% sneller op de markt. Hiermee verlagen we direct kosten, verhogen we opbrengst en zorgen we voor een betere ervaring bij je bestaande én nieuwe klanten.

Ondernemerschap

Stilzitten kennen we niet. Als we kansen zien en erin geloven, initiëren we een project en inspireren we anderen om mee te doen. We vliegen projecten aan als ondernemers en denken mee over alternatieve financiering voor projecten als dat nodig is, bijvoorbeeld door jou alleen te betalen voor behaalde prestaties of door zelf mee te ondernemen en te investeren.

Hogere kans van slagen

We verhogen het succesratio van nieuwe proposities. Uit ervaring blijkt dat we vaak in staat zijn om deze met 40% te verbeteren. Met onze bewezen innovatiemethodes, jarenlange expertise en positief-kritische houding weten we sneller of de innovatie potentie heeft en aan welke knoppen je nog kunt draaien.

some-alt

Wil je samen vooruit?

Neem contact op met Jan Willem.

Bel onsStuur een mail
CasesOver onsServicesStartupsVerhalenOnze mensenVacatures

Maliebaan 50
3581 CS Utrecht


+31 (0)30 2737 422

hello@forty.nl