Een decentraal en veilig eIDplatform ontwerpen

Samen met SIDN ontworpen we een propositie voor IRMA, een nieuw ontwikkeld elektronisch identiteitsplatform voor dienstverlenende organisaties.

Forty &

Status

We hebben een nieuwe propositie bedacht en gevalideerd waarmee SIDN nieuwe klanten probeert aan te trekken.

Deliverables

Gevalideerd probleem; gevalideerde oplossing

Bigger Picture

De markt voor elektronische identificatie vraagt om meer aandacht voor privacy en veiligheid. IRMA is een gedecentraliseerd en veilig identiteitsplatform waarmee mensen zelf kunnen beslissen welke informatie zij willen delen met een organisatie. Op deze manier beschermen we de privacy van burgers en boeken we vooruitgang in het tegengaan van identiteitsfraude.

Uitdaging

Wat is de toegevoegde waarde van een gedecentraliseerd en veilig identiteitsplatform?

Probleem

Op welk probleem focusten we ons?

Het startpunt van dit project was een oplossing waarbij een duidelijk probleem en doelgroep ontbrak. SIDN biedt organisaties toegang tot IRMA, een gedecentraliseerd elektronisch identiteitsplatform. De propositie was echter grotendeels gebaseerd op hypotheses. Om erachter te komen of het platform een daadwerkelijke behoefte en doelgroep zou dienen, hebben we organisaties uit de semi-publieke sector en leveranciers van oplossingen geïnterviewd. Uit de uitkomsten bleek dat ze vooral bezorgd waren over de privacy en veiligheid van hun gegevens.

Oplossing

Met welke oplossingen kwamen we?

Op basis van de inzichten uit de interviews met de doelgroep hebben we ons oorspronkelijke Lean Canvas opnieuw vormgegeven. Dit hielp ons om een eerste propositie te definiëren. De propositie werd vervolgens voorgelegd bij de doelgroep en aangescherpt op basis van de feedback. Uiteindelijk kwamen we tot een nieuwe propositie voor IRMA die nu wordt gebruikt op de website van SIDN.

No items found.
Simulatie

Hoe reageerde de doelgroep op de oplossing?

Pilot

Hoe ging de test met het MVP?

Groei

Hoe reageerde de doelgroep op de oplossing?

Tot hier

Meer weten?
Wil je samen vooruit?
Neem contact op met
Jan-Willem
Team
Forty team

Sacha Boekelder

Innovation strategist & junior partner

Jan-Willem van Beek

CEO
In samenwerking met
Terug naar overzicht
Overzicht cases Forty innnovatie
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.