Grote visies leiden tot grote impact

Naast onze kudde zebra ondernemers nodigden we voor onze allereerste aflevering van de Zebra Show een ondernemer uit met andere kleuren: een unicorn. Waarom? Omdat we als zebra’s veel kunnen leren van een ondernemer die zo groot is geworden.

Datum
11/6/2024
Leestijd

Want hoe zorgen we ervoor dat we op een duurzame manier kunnen groeien zonder onze kernwaarden op te geven? Welke strategieën en pitches zijn het meest effectief om financiering binnen te halen? En we leren hoe je een innovatieve en gedreven bedrijfscultuur creëert die innovatie stimuleert en talent aantrekt en behoudt.

Dus, ben je op zoek naar inspiratie om jouw innovatiestrategieën naar een hoger niveau te tillen? Wil je weten hoe je groei kunt combineren met impact in de ondernemerswereld? Ontdek het inspirerende verhaal van Thomas Wolf, mede-oprichter van Hugging Face.

Van Chatbot tot AI-Gigant

Thomas Wolf begon met zijn medeoprichters ‘Hugging Face’ als een game alias chatbot-project, vergelijkbaar met een Tamagotchi waarmee je kon praten.Terwijl ze bezig waren met de ontwikkeling hiervan plaatste ze een deel van de AI-code online, als een side-project. Ze ontvingen positieve reacties en de gebruikers van deze open-source code stegen exponentieel. Ze zagen dat er tractie zat en zijn zich hier vervolgens meer op gaan focussen. Want, aldus Thomas: "Alles wat groeit, geef je aandacht."

Groot denken om grote impact te maken

Eén van de belangrijkste lessen die Thomas leerde, is het belang van groot denken. Het komt zelden voor dat iets kleins zonder meer uitgroeit tot iets groots. Veel mensen denken te klein: richten zich op kleine problemen of hebben kleine visies. Om echt impact te maken, moet je groot durven denken en je visie uitbreiden. Wees niet bang om je wil om de wereld te veranderen uit te spreken. Als je dat vervolgens aanpakt met kleinere, concrete stappen, lukt het misschien wel. Net als bij Hugging Face.

“Mensen denken vaak te klein. Het komt zelden voor dat je met iets kleins begint dat uitgroeit tot iets groots, in plaats van andersom.” - Thomas Wolf

De lessen

In deze podcast leer je waardevolle lessen over innovatie en ondernemerschap. Hier alvast een aantal voor je opgesomd: 

1. Kies een markt die groeit, als het universum

Hugging Face profiteerde van de groeiende AI-markt. Door je te positioneren in een opkomende markt, zorg je ervoor dat je bedrijf met de markt meegroeit. Zie de AI-markt als een uitdijend universum; als je erin zit, wordt je automatisch meegetrokken in de groei.

2. Als je geen manager wilt zijn, wees dan een incubator

Thomas ziet zichzelf meer als een incubator dan een traditionele manager. Hij is constant op zoek naar de 'black swan' - de onverwachte doorbraak die alles verandert. Dit betekent dat je als leider moet focussen op het creëren van een omgeving waarin innovatieve ideeën kunnen floreren.

3. Kies een mede-oprichter die je echt vertrouwt

De relatie met je medeoprichter is cruciaal. Thomas benadrukt dat je medeoprichter iemand moet zijn met wie je echt kunt praten en die je begrijpt. De relatie is als een huwelijk, je moet goed met elkaar kunnen praten en elkaar begrijpen. Het vinden van de juiste partner is essentieel voor het succes van je onderneming.

4. Stop ook energie in side-projects

Thomas benadrukt het belang van side-projects. Hugging Face begon als een game, maar pivotte naar een codeproject. Side-projects zijn niet bedoeld om direct geld mee te verdienen, maar om te experimenteren en te testen of iets werkt. Deze flexibiliteit en bereidheid om te pivoteren kan leiden tot onverwachte en succesvolle innovaties.

Luisteren dus! 

Deze podcast biedt een schat aan inzichten voor iedereen die zich bezig houdt met  innovatie en ondernemerschap. Of je nu een manager bent die op zoek is naar groei of een ondernemer bent die impact wil maken.

Laat je inspireren door de uitdagingen en successen van Thomas Wolf en pas deze lessen toe op je eigen innovatieve reis.

Mock-up e-book Het Venture Building Playbook

Aanvraag formulier

He wat leuk! Je krijgt het e-book binnen 24 uur in je inbox 🤗
Oh jeetje, er ging iets niet goed.. Kan je het opnieuw proberen?
Podcast luisteren?
Check hem op je favoriete medium
Wil je samen vooruit?
Neem contact op met

Geschreven door

No items found.
Terug naar overzicht
Overzicht cases Forty innnovatie
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.