Utrecht is weer een co-working space rijker: Forty Hub

Deze innovatie-hub van Utrecht aan de Maliebaan is de enige co-working space in de regio dat zich op innovatieteams richt. Community Manager Sips van der Ham vertelt over het hoe en wat van deze bijzondere nieuwe werkplek aan de mooiste straat van Utrecht, de Maliebaan.

Datum
1/2/2022
Leestijd
2 min

Hoi Sips, kun je allereerst vertellen wat de Hub precies is?

“Jazeker! Forty Hub is een initiatief gestart vanuit Forty, ons innovatiebureau dat verandering omzet in vooruitgang door bedrijven te helpen met het verhogen van succesratio’s en verkorten van time-to-market van nieuwe proposities. De hub is een extensie van Forty, een nieuwe community, speciaal voor startups en innovatieteams met als doel samenwerking te stimuleren en teams samen te laten komen in een speciaal daarvoor ingerichte werkomgeving. De ruimtes- 60 werkplekken in totaal- hebben we zo ingericht dat het uitnodigt tot actie, creativiteit en focus, bij ons in ieder geval geen systeemplafonnetjes en koffie uit de automaat. Ook heeft de Forty Hub individuele belruimtes en een focus ruimte met een scherm, muis en toetsenbord plug-and-play. Daarnaast ben je bij Forty Hub niet alleen te gast, maar ook onderdeel van de community. We organiseren events, bieden toegang tot netwerk en is er altijd iemand in de buurt om mee te sparren.”

Waarom en voor wie hebben jullie Forty Hub opgezet?

“Voorafgaand aan Covid merkten we dat externe, inspirerende locaties voor ons goed werkte om de samenwerking met onze klanten en collega's in projecten nog beter te maken. Met elkaar in één ruimte waar je verder wordt ontzorgd, zorgt voor commitment en aandacht om je doelen met elkaar te bereiken. Het kantoor verandert daarnaast van functie en wordt, doordat mensen blijvend thuiswerken, meer een ontmoetingsplek. Omdat wij graag verandering omzetten in vooruitgang, besloten we onze verhuizing naar een nieuw pand wat groter aan te pakken en zelf co-working spaces aan te bieden voor startups en innovatieteams. Startups, omdat zij behoefte hebben aan een plek om samen te werken en peers te ontmoeten, maar niet de middelen hebben om fulltime een kantoor te huren. Innovatieteams, omdat Forty Hub hen uit de ‘kantoorbubbel’ haalt en kan inspireren, en de community hen een frisse blik kan geven op de uitdagingen met betrekking tot innovatie in hun organisatie. Maar ook voor Forty is het goed: we breiden ons netwerk uit en leren ook van de startups en teams die hier zitten. Samen kom je nu eenmaal verder dan alleen.”

Jij bent de Office Manager van Forty en de Community Manager van Forty Hub, wat doe je in die rol?

“Klopt, al was ik als office manager van Forty wel even korte tijd een office manager zonder kantoor :) , aangezien we middenin een verhuizing zaten en we door Covid noodgedwongen thuis moesten werken. Helaas kunnen we door de Covid-maatregelen ook nog even geen events, masterclasses en ontbijtsessie organiseren- wat een belangrijk deel is van mijn rol als community manager van de hub. Maar zodra het weer kan, staan we klaar om gas te geven. Daarnaast ben ik het aanspeekpunt voor de bedrijven die er nu al zitten: Etiquet, Innoboost en I45. Ik zorg ervoor dat zij ontspannen kunnen werken en pauzeren met goede koffie, een biologische lunch in de lounge, een potje tafelvoetbal en een goede borrel- op ons dakterras of binnen.”

Tenslotte: Welke reacties krijg je van team/startups die nu al gebruik maken van de Forty Hub?

“Heel positief. Ze voelen zich echt onderdeel een fijne en bruisende community van innovators en creatievelingen die elkaar helpen en inspireren. Maar vinden hier ook de ruimte voor ontspanning, gezelligheid en genieten van je werkdag! Precies wat we voor ogen hadden…”

Mock-up e-book Het Venture Building Playbook

Aanvraag formulier

He wat leuk! Je krijgt het e-book binnen 24 uur in je inbox 🤗
Oh jeetje, er ging iets niet goed.. Kan je het opnieuw proberen?
Podcast luisteren?
Check hem op je favoriete medium
Wil je samen vooruit?
Neem contact op met
Jan-Willem

Geschreven door

No items found.
Terug naar overzicht
Overzicht cases Forty innnovatie
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.