Propositie
ontwerp

Je hebt een geweldig idee, maar hoe weet je of het die nieuwe innovatie wordt waar iedereen voor in de rij zal staan? We starten met een probleemstelling en ontwerpen een propositie die jou en je potentiële gebruiker echt vooruit helpt.

Proces om van idee naar nieuw concept te komen en risico's kleiner te maken. Kronkelende lichtblauwe lijn.
Proces stap 1, probleemstelling en behoefteonderzoek bij de doelgroep, klant en gebruiker. Forty Utrecht innovatiebureau venture building. Waardepropositie, propositie model strategie
Vind bewijs van aankoopintentie

Zomaar iets starten zonder dat je weet of je potentiële klant er echt op zit wachten, is kostbaar en zinloos. Met onze bewezen innovatie aanpak krijg je grip op risico’s en werk je snel in drie stappen toe naar een gevalideerde propositie.

Probleem
Probleemstelling
Met onze Jobs-To-Be-Done methode halen wij op een kwalitatieve en kwantitatieve manier de meest kansrijke problemen en behoeftes voor je naar boven. Jouw klanten denken namelijk niet in kenmerken, voordelen of oplossingen. Ze hebben een probleem. En een taak die ze moeten uitvoeren om dat probleem op te lossen. We nemen de problemen met de grootste zakelijke kansen voor jouw organisatie als uitgangspunt voor je propositie.

Deliverables: gevalideerd probleem; gevalideerde doelgroep

Stap 2 propositie ontwikkeling om nieuwe ideeën te bedenken voor je klant. Forty Utrecht innovatiebureau venture building. Waardepropositie, propositie model strategie
Oplossing
Propositie ontwikkeling
We bedenken samen met jou waardevolle en creatieve propositie voor de belangrijkste problemen van jouw klant. Vervolgens selecteren en testen we één of meerdere oplossingen bij potentiële gebruikers. Is er een fit? Dan ontwikkelen we samen met jou het verdienmodel en de kostenstructuur achter de oplossing. Zo creëer jij proposities die jou en je gebruiker echt vooruit helpen.

Deliverables: gevalideerde propositie

Stap 3 simulatie door rapid prototyping. Goedkoop en snel oplossing uitwerken om te testen. Forty Utrecht innovatiebureau venture building. Waardepropositie, propositie model strategie
Simulatie
Rapid prototyping
We brengen de oplossing laagdrempelig en kostenefficiënt tot leven en testen deze door een landingspagina of prototype te maken die de illusie wekt dat er daadwerkelijk een echt product achter zit. Zo weet je direct of je iets ontwikkelt waar je gebruiker echt op zit te wachten.

Deliverables: concept design en/of landingspagina prototype; bewijs van aankoopintentie

Met wie we dit deden

Waarom zou je met ons een propositie ontwerpen?

Sneller de markt op

Met ons ervaren team van innovatie experts, creatieven en technologen brengen we proposities snel naar je bestaande en nieuwe gebruikers. Op basis van ervaring met onze klanten zijn we ongeveer 30% sneller op de markt. Hiermee verlagen we direct kosten, verhogen we opbrengst en zorgen we voor een betere ervaring bij je bestaande én nieuwe klanten.

Ondernemerschap

Stilzitten kennen we niet. Als we kansen zien en erin geloven, initiëren we een project en inspireren we anderen om mee te doen. We vliegen projecten aan als ondernemers en denken mee over alternatieve financiering voor projecten als dat nodig is, bijvoorbeeld door jou alleen te betalen voor behaalde prestaties of door zelf mee te ondernemen en te investeren.

Hogere kans van slagen

We verhogen het succesratio van nieuwe proposities. Uit ervaring blijkt dat we vaak in staat zijn om deze met 40% te verbeteren. Met onze bewezen innovatiemethodes, jarenlange expertise en positief-kritische houding weten we sneller of de innovatie potentie heeft en aan welke knoppen je nog kunt draaien.

Wil je samen vooruit?
Neem contact op met
Nine