Onze bewezen innovatie aanpak

Als innovatiebureau creëren we snel concrete oplossingen die aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep. Onze focus ligt op het managen van risico's, van het ontwikkelen van proposities en businessmodellen tot het realiseren van vernieuwing.

De onderdelen waar we goed in zijn

Combineer Design Thinking met Lean Startup en je krijgt de beste aanpak om snel en gedegen te innoveren. Wij hebben die opgedeeld in drie fasen. Samen kijken we in welke fase het concept zit en welke stappen er nog gezet kunnen worden om de nieuwe proposities en businessmodellen succesvol op de markt te zetten.

Ontwikkel je idee

Propositie ontwerp

Het vertrekpunt ligt altijd bij de behoeften van de doelgroep, ontdekt via exploratief onderzoek. Op basis hiervan worden de eerste ontwerpen gemaakt. Vervolgens wordt op grote schaal getest of de doelgroep bereid is te betalen voor het concept.

Ga naar pagina diensten Venture Building. Oog open.
Propositie ontwerp
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.

Verbeter je concept

Pilot ontwikkeling

Vooruit willen betekent dat je keuzes moet maken waarvan je de uitkomst nog niet weet. Met het testen en bouwen van protoypes en een Minimum Viable Product (MVP) beperk je de risico's op het verspillen van geld en tijd aan verkeerde keuzes. Daarnaast krijg je inzicht in het werkelijke gedrag van je gebruikers.

Ga naar pagina diensten Venture Building. Oog open.
Pilot ontwikkeling
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.

Vind je markt

Groeistrategie

Nu je propositie of business model gevalideerd is, kunnen we het op grotere schaal uitwerken. Samen gaan we op een Lean Startup manier experimenteren tot je nieuwe product of dienst een plek heeft veroverd in de markt.

Ga naar pagina diensten Venture Building. Oog open.
Groeistrategie
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.
Co-creatie sessie diensten venture building innovatie partner. Lean canvas invullen om business ideas te testen.

De belofte van Forty

Het maakt niet uit of je een gevestigde corporate, MKB of startup bent: als je een propositie of business model nieuw op de markt zet, kunnen daar risico's aan zitten. Daarom zijn wij met onze kennis van het innovatieproces en ondernemerschapsmentaliteit een partner die het zo makkelijk mogelijk maakt om kansrijke ideeën te lanceren.

Expertise in het proces

Hetgeen waar wij goed in zijn is de aanpak van innovatie: we maken van niets iets. We hebben uitgebreide ervaring met Design Thinking en Lean Startup, maar ontwikkelen ons ook verder op relevante onderwerpen in ons veld zoals Systemic Design en Gen AI. De expertise van ons team stelt onze partners in staat om kansrijke producten en diensten op de markt te zetten.

Vermogen te verdiepen

Als we ergens beginnen zijn we ons heel erg bewust van het privilege om de moeilijke vraag te mogen stellen. Zo duiken we snel in een organisatie en maken we kennis met zowel de structuur als de in-house kennis van het domein. De strategen en ontwerpers kunnen zich zo snel onderdompelen in een cultuur of onderwerp.

Inzicht op het marktpotentieel

Het spotten van kansen en ontdekken van trends is een belangrijk onderdeel van innovatie. Niemand kan in de toekomst kijken, maar toch zien we bepaalde veranderingen in technische mogelijkheden of klantbehoeftes aankomen. Hierdoor zijn we snel op de hoogte van interessante gebieden om in te ontwikkelen.

Wil je samen vooruit?
Neem contact op met
Jan-Willem